المكونات:
سمك بلطى حسب عدد أفراد أسرتك .. مغسول كويس قوى مع الإحتفاظ السمك بقشره
رده للشوى (نخالة الدقيق)
مكونات الحشوه:
فلفل أخضر حامى ويمكن الإستغناء عنه لو مش بتحبى المشطشط
بصل
طماطم
بقدونس
كرفس ولو مفيش مش مهم
ثوم مفروم
ملح
كزبره مطحونه
فلفل إسود مطحون
كمون مطحون
ليمون
التتبيله اللى بتتحط على السمك وهو سخن بعد الإنتهاء من الشوى مباشرة كالتالى:
ملح
كمون
ليمون
توم مفروم
خل
شطه
كزبره ناشف
الطريقه:
قطعى كل مكونات الحشوه وضيفى عليهم التوابل وهتشمى أحلى ريحه
إحشى السمك كله كويس قوى ولو إتبقى شوية حشوه رشيهم على وش السمك وسيبيه ساعتين علشان يشرب من تتبيلة الحشوه
وبعد الساعتين لما يعدوا بطنيه بالرده زى ما إنتى شايفه فى الصور
هاتى صاج وسخنيه على النار جامد جدا وماتقلبيش السمكه إلا بعد مرور 10 دقائق
وكل لما تخلصى شوى سمكه رشى عليها من التتبيله علشان تاكلى أحلى سمك مشوى ودالتتبيله اللى بتتحط على السمك وهو سخن بعد الإنتهاء من الشوى مباشرة
ملح
كمون
ليمون
توم مفروم
خل
شطه
كزبره ناشفى
.. وبالهنا والشفا .. يارب يعجبكم
سمك بلطى حسب عدد أفراد أسرتك .. مغسول كويس قوى مع الإحتفاظ السمك بقشره
رده للشوى (نخالة الدقيق)
مكونات الحشوه:
فلفل أخضر حامى ويمكن الإستغناء عنه لو مش بتحبى المشطشط
بصل
طماطم
بقدونس
كرفس ولو مفيش مش مهم
ثوم مفروم
ملح
كزبره مطحونه
فلفل إسود مطحون
كمون مطحون
ليمون
التتبيله اللى بتتحط على السمك وهو سخن بعد الإنتهاء من الشوى مباشرة كالتالى:
ملح
كمون
ليمون
توم مفروم
خل
شطه
كزبره ناشف
الطريقه:
قطعى كل مكونات الحشوه وضيفى عليهم التوابل وهتشمى أحلى ريحه
إحشى السمك كله كويس قوى ولو إتبقى شوية حشوه رشيهم على وش السمك وسيبيه ساعتين علشان يشرب من تتبيلة الحشوه
وبعد الساعتين لما يعدوا بطنيه بالرده زى ما إنتى شايفه فى الصور
هاتى صاج وسخنيه على النار جامد جدا وماتقلبيش السمكه إلا بعد مرور 10 دقائق
وكل لما تخلصى شوى سمكه رشى عليها من التتبيله علشان تاكلى أحلى سمك مشوى ودالتتبيله اللى بتتحط على السمك وهو سخن بعد الإنتهاء من الشوى مباشرة
ملح
كمون
ليمون
توم مفروم
خل
شطه
كزبره ناشفى
.. وبالهنا والشفا .. يارب يعجبكم